Hva kan jeg forvente i mitt første terapimøte?

Hva kan jeg forvente i mitt første terapimøte?

Du har bestemt deg for å prøve terapi og er klar for ditt første møte. Dette kan være både spennende og nervepirrende. Men hva kan du egentlig forvente når du går inn i et terapilokale for første gang? I denne artikkelen vil vi fortelle deg hva du kan forvente i ditt første terapimøte og hvorfor det kan være en god idé å sette opp en gratis kartleggingssamtale først.

Å skape en trygg atmosfære

Det viktigste i ethvert terapimøte er å skape en trygg og tillitsfull atmosfære. Terapeuten din vil gjøre sitt beste for å få deg til å føle deg komfortabel og trygg i rommet. Terapeuten vil ønske deg velkommen og gi deg muligheten til å uttrykke dine bekymringer og mål for terapien. Dette er tiden for deg å fortelle om din personlige bakgrunn, utfordringer du står overfor og hva du håper å oppnå gjennom terapi.

Terapeutens rolle og metode

Terapeutens rolle er å være en støttespiller og veileder gjennom din terapeutiske prosess. Terapeuten vil bruke ulike terapeutiske verktøy og metoder for å hjelpe deg med dine utfordringer. Dette kan inkludere samtaleterapi, kognitiv atferdsterapi, mindfulness eller andre tilnærminger. Terapeuten vil ofte stille spørsmål og utforske ulike temaer for å få en bedre forståelse av din situasjon og hvordan de kan hjelpe deg best mulig.

Dine forventninger og mål

I løpet av ditt første terapimøte vil terapeuten være interessert i å lære mer om dine forventninger og mål for terapien. Det er viktig å være åpen og ærlig om hva du håper å oppnå. Dette vil hjelpe terapeuten å tilpasse behandlingen til dine individuelle behov. Sammen kan dere utarbeide en terapeutisk plan og sette mål for behandlingen. Terapeuten vil diskutere med deg hvordan dere kan arbeide mot disse målene og hvilke endringer du kan forvente å se over tid.

Kartleggingssamtale for å finne rett fremgangsmåte

Før du går inn i ditt første terapimøte kan det være lurt å sette opp en gratis kartleggingssamtale på video eller telefon. Dette vil gi deg muligheten til å få vite mer om terapeuten og deres tilnærming. Under kartleggingssamtalen kan du diskutere dine spesifikke situasjoner og utfordringer, og terapeuten kan gi råd om den beste metoden å gå frem på. Dette vil bidra til at du får en bedre forståelse av terapeutens tilnærming og om det er en god match mellom deg og terapeuten.

Klar for en ny start

Når du går inn i ditt første terapimøte kan det være en følelse av spenning og usikkerhet. Du kan imidlertid forvente å møte en terapeut som ønsker å hjelpe deg. Terapeuten vil gjøre sitt beste for å skape en trygg atmosfære hvor du kan dele dine utfordringer og mål. Ved å sette opp en gratis kartleggingssamtale først, kan du finne den rette tilnærmingen for din situasjon og få en bedre forståelse av hva som kan være den beste måten å gå frem på. Terapi kan være en verdifull reise mot personlig vekst og økt velvære, så sett i gang med din første terapisamtale og gi deg selv muligheten til en ny start.

About Remi Marents

Remi Marents er Gestaltterapeut med egen praksis fra 2002, og har også Norges klart lengst erfaring med bruk av hypnose innenfor terapi og mental trening. Han bruker primært KAT, kognitiv atferdsterapi og MCT, meta-kognitiv terapi når han behandler angst og fobier. Remi bor og jobber i Asker utenfor Oslo, og har klienter både fysisk og over videosamtaler.