Vaner og Uvaner - større tema enn det høres ut

Vaner er ikke bare en viktig del av å klare å bryte avhengigheter – det er også et ganske stort tema som grenser inn mot tvangstanger, tvangshandlinger – OCD, eller CDO for oss som foretrekker at ting er i alfabetisk rekkefølge 🙂  Videre kan vaner være både komplekse – det betyr at du opplever å “få noe ut av” vanen, f.eks. dempe stress / nervøsitet – eller de kan være “tomme”, og ikke lenger gi noe men nå bare er noe du gjør helt automatisk. 

Alt fra neglbiting, “plukking”, hårnapping og opp til komplekse mønstre med tvang og sterke følelser som sinne og angst hvis du blir hindret fra å gjøre vanen er ofte forekommende.

På den positive siden handler vane-arbeid for meg om å hjelpe med å etablere nye, konstruktive eller sunne vaner, og det er faktisk en nesten like vanlig bestilling – tenk hjelp til å endre kosthold og annet, her grenser vi opp mot et vanlig coachingtema: “Accountability Coaching”

Remi Marents

Trykk på en overskrift under for å lese avsnittet !

Den gode nyheten er at vaner blir automatiske, og er enkle å skjønne

Vaner er mønstre – en fra naturens side effektiv måte å la deg slippe å tenke på alt du gjør. De skapes helt automatisk, ved at du over tid  i en spesiell situasjon gjør ting på en spesiell måte, og etter hvert vil du når du kommer i situasjonen aktivere mønsteret ditt helt uten å tenke over det. Kjempedeilig!

En ulempe er selvsagt når vi gjentar ikke fullt så sunne, smarte eller delikate vaner, for de lagres og aktiveres på akkurat samme måte. Det er jo ikke så bra, for da føler vi at vi ikke “har kontroll” – og hvem liker vel det…

Se på videoen under så forklarer jeg hvordan vaner skapes, hvorfor det er så ÆØ#¤%!XX vanskelig å endre på mange av dem – og aller best: du får vite hvordan vi kan gjøre dette så raskt at det faktisk blir så lett at du vil klare det !

Hvordan foregår behandlingen i praksis ?

Formatet som jeg bruker er en videreutviklet 1:1 behandling basert på de ulike protokollene som finnes for akkurat det du ønsker hjelp med. Mye vaneendring brukes helst kognitiv terapi, og det er like vanlig med hypnose/hypnoterapi – eller helst en blanding. Sjekk gjerne ut infovideo om vaner- en av de 3 tilfellene når det er best å bruke hypnose i videoen i avsnittet over!

Fysisk oppmøte, eller video: siden ca. 2018 har flertallet av terapiforløpene mine på blitt gjennomført over video. I begynnelsen på Skype, så kom Zoom, Google Meet og Apeear.in (Telenor) med gode løsninger Fra tidlig 2022 ble Microsoft Teams også bra nok til å kunne brukes, og du kan få timene levert på den plattformen du bruker. Vår standard er Google Meet som du ikke trenger noen app for, men kan starte direkte i nettleseren. Alt du trenger er et sted du kan være uforstyrret, og gjerne hodetelefoner for å få bedre lyd.

Du er absolutt også velkommen til å komme fysisk på ordinære timer, om du foretrekker dette og reiseveien ikke er for lang. Jeg har både gode stoler og kaffemaskin – og for min del er det enklere å få med meg kroppspråk og nyanser i stemmen din når vi sitter i samme rom- men for deg som klient er EFFEKTEN antagelig eksakt den samme, men kanskje du synes det er triveligere å møtes i virkeligheten. Det synes jeg også- spesielt hvis jeg har hatt 6 videotimer på rad så merker jeg at jeg er mer sliten enn “fysiske timer” – men siden det er du som betaler får du også velge hva du foretrekker.

OBS: På noen kartleggingstimer – de som er på kveldstid, er det IKKE mulig å komme fysisk, da jeg tar disse samtalene hjemme og slik sett ikke er på jobb. Har du derimot en kartleggingssamtale på dagtid, kan du fritt velge.

Personvern og taushetsplikt

Det er noen som går i terapi som er ekstra opptatt av at de kan stole 100% på at ingen får vite noe om behandlingen- og da skal du vite: jeg/vi kommer aldri til å bryte taushetsplikten, til noen.

For oss er 100%, uten unntak, total taushetsplikt en selvfølge, og i enkelte tilfeller kan vi også benytte noen ekstra tiltak for å sikre dette ekstra. Slike tiltak er f.eks. å benytte kodenavn i booking, flytte sted for behandlingen, eller å sette lengre tid før/etter din time slik at du ikke møter noen andre klienter på vei inn eller ut. Hvis du som kunde er i en spesielt utsatt posisjon, håndteres dette av oss uten problem.

Jeg (Remi Marents) har etter mer enn 20 år på et “VIP-senter” i Oslo erfaring med å ta imot både “vanlige” kjendiser, politikere, VIP’er, og endog noen svært få som har personlig vakt som går igjennom lokalet før klienten kommer, og vakten sitter utenfor i mørk dress under timen. Du kan rett og slett stole på at behovet for å være privat blir innfridd.

 

Praktisk oppstart - hva er neste steg ?

Steg en er ganske enkelt å booke en kort samtale på video/telefon hvor vi finner helt konkret ut om dette er riktig behandling for deg, evt. om vi skal henvise deg til noen andre. Du booker denne samtalen selv i kalenderen under